Feest der herkenning sinds 1963

Abrahamdag

Vanaf 1963 is de gezamenlijke viering van Abrahamdag niet meer weg te denken uit het cultureel leven van Oosterhout. De Abrahamdag werd altijd georganiseerd door een comité, dat later omgevormd is tot de ‘Stichting Abrahamdag Oosterhout’. De doelstelling van deze stichting is het vieren, in internationaal verband, door mannen geboren in hetzelfde jaar, ongeacht huidskleur, religie of levensbeschouwing, van het bereiken van hun 50e levensjaar.

Abrahamdag is een feest der herkenning met een fikse dosis humor en zelfspot. Abrahammen komen uit heel Nederland, maar ook uit de omringende landen en verder weg. Met de Jaartallendag uit het Belgische Leuven is een uitwisseling ontstaan. Het programma van een Abrahamdag bestaat uit een aantal onderdelen: na de ontvangst en registratie is de opening in de Sint Jansbasiliek, een ontvangst op het gemeentehuis, bourgondische lunch, diverse middagactiviteiten, overheerlijk buffetdiner en een knallende feestavond met familie, vrienden en oud-Abrahammen in Theater de Bussel.

Inschrijven

Wordt u dit jaar Abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het aantal deelnemers is beperkt!

abrahamdag1

Abrahamdag
Cultureel Erfgoed

Het idee om Abrahamdag te vieren is afkomstig van onder andere Leo Wellens, die in 1963 Abraham zag en dus 50 jaar werd. Leo vatte het idee op om gezamenlijk met andere mannen die in het jaar 1963 ook Abraham zouden zien dit heuglijke feit te vieren. Deelnemers aan de eerste Abrahamdag en personen die meegeholpen hadden om de dag tot een succes te maken waren dermate enthousiast dat zij besloten om in het jaar 1964 nog een Abrahamdag te organiseren. Wat in eerste instantie een leuke wijze was om een verjaardag te vieren werd al snel een traditie.

Sinds oktober 2017 staat de Oosterhoutse Abrahamdag zelfs op de Nationale Lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Het aantal plaatsen is beperkt

Om er zeker van te zijn dat je erbij kunt zijn, is het belangrijk om je zo snel mogelijk in te schrijven!