Abrahamdag wordt mede mogelijk gemaakt door:


Bunkercentrale

Alle sponsoren

ABRAHAMDAG 1 OKTOBER 2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 wordt de 60ste Abrahamdag georganiseerd in het Brabantse Oosterhout. Wordt u in 2022 Abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het loopt altijd storm. U ontvangt meer informatie na uw inschrijving.

SCHRIJF NU IN!

Wilt u ook meedoen aan de Abrahamdag 2022? Dan hoeft u slechts aan drie criteria te voldoen:
1. U moet een man zijn,
2. U moet in 1972 geboren zijn en
3. U moet in het jaar 2022 dus minimaal 17.898 of maximaal 18.628 dagen oud zijn danwel worden.
Voldoet u aan deze criteria? KLIK HIER en geef uzelf dan nu op voor Abrahamdag 2022!

AL 60 JAAR EEN TRADITIE

Vanaf 1963 is de gezamenlijke viering van Abrahamdag niet meer weg te denken uit het cultureel leven van Oosterhout. De Abrahamdag werd altijd georganiseerd door een comité, dat later omgevormd is tot de "Stichting Abrahamdag Oosterhout". De doelstelling van deze stichting is het vieren, in internationaal verband, door mannen geboren in hetzelfde jaar, ongeacht huidskleur, religie of levensbeschouwing, van het bereiken van hun 50e levensjaar.

HOE HET BEGON...

Het idee om Abrahamdag te vieren is afkomstig van onder andere Leo Wellens, die in 1963 50 jaar werd. Leo vatte het idee op om gezamenlijk met andere mannen die in het jaar 1963 ook Abraham zouden zien dit heuglijke feit te vieren. Deelnemers aan de eerste Abrahamdag en personen die meegeholpen hadden om de dag tot een succes te maken waren dermate enthousiast dat zij besloten om in het jaar 1964 nog een Abrahamdag te organiseren. Wat in eerste instantie een leuke wijze was om een verjaardag te vieren werd al snel een traditie.

Abrahamdag in Oosterhout staat vermeld op de
Lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed©2022, abrahamdag.com, Stichting Abrahamdag Oosterhout. administrator