Abrahamdag wordt mede mogelijk gemaakt door:


R2B Catering

Alle sponsoren

ABRAHAMDAG 7 OKTOBER 2023

Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt de 61ste Abrahamdag georganiseerd in het Brabantse Oosterhout. Wordt u in 2023 Abraham en wilt u ook graag de enige echte Abrahamdag meemaken, schrijf dan snel in want het loopt altijd storm. U ontvangt meer informatie na uw inschrijving.

SCHRIJF NU IN!

Wilt u ook meedoen aan de Abrahamdag 2023? Dan hoeft u slechts aan drie criteria te voldoen:
1. U moet een man zijn,
2. U moet in 1973 geboren zijn en
3. U moet in het jaar 2023 dus minimaal 17.898 of maximaal 18.628 dagen oud zijn danwel worden.
Voldoet u aan deze criteria? Mail dan uw naam en adresgegevens aan secretaris@abrahamdag.com en geef uzelf nu op voor Abrahamdag 2023!

AL 61 JAAR EEN TRADITIE

Vanaf 1963 is de gezamenlijke viering van Abrahamdag niet meer weg te denken uit het cultureel leven van Oosterhout. De Abrahamdag werd altijd georganiseerd door een comité, dat later omgevormd is tot de "Stichting Abrahamdag Oosterhout". De doelstelling van deze stichting is het vieren, in internationaal verband, door mannen geboren in hetzelfde jaar, ongeacht huidskleur, religie of levensbeschouwing, van het bereiken van hun 50e levensjaar.

HOE HET BEGON...

Het idee om Abrahamdag te vieren is afkomstig van onder andere Leo Wellens, die in 1963 50 jaar werd. Leo vatte het idee op om gezamenlijk met andere mannen die in het jaar 1963 ook Abraham zouden zien dit heuglijke feit te vieren. Deelnemers aan de eerste Abrahamdag en personen die meegeholpen hadden om de dag tot een succes te maken waren dermate enthousiast dat zij besloten om in het jaar 1964 nog een Abrahamdag te organiseren. Wat in eerste instantie een leuke wijze was om een verjaardag te vieren werd al snel een traditie.

Abrahamdag in Oosterhout staat vermeld op de
Lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed©2023, abrahamdag.com, Stichting Abrahamdag Oosterhout. administrator